H I R D E T É S

Budapest hírek

A tervek szerint épül a múzeumszakmai központ

A tervek szerint épül a múzeumszakmai központ

A Szabolcs utcai Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ építése az előzetes tervek szerint halad. Az összesen közel 37 ezer négyzetméteres épületegyüttesben a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint 350 ezer műtárgyának megőrzésére és tudományos kutatására lesz lehetőség.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az épületegyüttes bokrétaünnepén ismertette a 20 milliárd forintos beruházást. A komplexumban a raktárak, restaurátor-műhelyek, kutatószobák, irodák mellett helyet kap a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy látogatóközpont is, valamint egy 13 ezer négyzetméteres parkot is kialakítanak. A miniszter kitért arra is, hogy a háttérbázis 70 restaurátornak biztosít munkaállomást, valamint 200 új munkahely megteremtéséhez járul hozzá.

 

 A Szabolcs utcai múzeumszakmai központ a tervek szerint épül

A Szabolcs utcai múzeumszakmai központ még idén elkészül, az épületegyüttes minden szakmai igényt kielégít majd

 

Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa hangsúlyozta, hogy a legkorszerűbb ilyen típusú európai intézmény épül a Szabolcs utcai egykori kórház területén. Kiemelte, hogy a még 2018-ban elkészülő épületegyüttes a 21. század minden követelményének meg fog felelni, korábban soha ilyen magas színvonalú logisztikai háttérrel nem rendelkeztek a magyar múzeumok. 2018 a kivitelezés éve a Liget projekt számára, az OMRRK komplexuma mellett épül az 56-osok terén a Néprajzi Múzeum új épülete, zajlik az Olof Palme ház felújítása, valamint egyszerre három szimbolikus parkfejlesztési beruházás is kivitelezési szakaszban jár - mondta az eseményen Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

 

MTI/T.D.

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó