A Schneider Electric tovább bővíti fővárosi beszerzési központját

A Schneider Electric tovább bővíti fővárosi beszerzési központját, ahol a beruházásnak köszönhetően megduplázódik a dolgozói állomány.

A Schneider Electric 2017-ben nyitotta meg regionális beszerzési központját Budapesten, azonban most úgy döntött, hogy tovább bővíti irodáját, így a jelenlegi 150 fős dolgozói állomány 2023-ra 300 főre emelkedik.
 
Megduplázódik a dolgozói létszám a fővárosi beszerzési központban 2023-ig

A vállalat Európában két beszerzési központot üzemeltet, ahonnan 25 országban jelenlevő 74 gyárának beszerzéseit támogatják. A magyar fővárosból 12 milliárd eurónyi beszerzést bonyolítanak le évente és világszerte 1400 fő munkáját irányítják.
 
A Schneider Electric francia székhelyű nemzetközi elektronikai cég 1991 óta van jelen hazánkban, 4 gyárában (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi, egy kunszentmiklósi) és szigetszentmiklósi logisztikai központjában csaknem 2000 fő munkavállalót foglalkoztat. 
 
A vállalat 2020-ban több beruházást is megvalósított 12 millió euró értékben magyarországi gyáraiban és logisztikai központjában. A cégcsoporthoz tartozó hazai vállalatok 200 milliárd árbevételt értek el 2019-ben és 2020-ban egyaránt.
 
A Schneider Electric SA villamosenergia-ipari berendezések gyártásával és létesítménykivitelezéssel és szolgáltatással foglalkozik. Éves árbevétele eléri a 25 milliárd eurót, melyből az adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti (EBITA) nyeresége 3,925 milliárd euró.
BG
Forrás: MTI, Okosipar
A képek illusztrációk