H I R D E T É S

Budapest hírek

A nyelvvizsgadíj visszatérítése neked is szól!

A nyelvvizsgadíj visszatérítése neked is szól!

Miért hagynál ki egy öledbe hulló lehetőséget, amivel tízezreket spórolhatsz? Kerülj képbe, és ne hagyd veszni az ingyenes vizsgát. Fogadjunk, hogy megfelelsz a jogszabályban írt kritériumoknak!

A nyelvvizsga ára már tipikusan az az összeg, aminek visszaszerzéséért érdemes némi fáradtságot vállalni, egy-két apróságot elintézni. Mielőtt megijedsz, gyorsan leszögezzük, szó sincs arról, hogy a világ végére kell elmenned és többórás sorban állás után valami borzasztó dolgot csinálnod. A nyelvvizsga visszatérítés alanyi jogon jár, ráadásul elintézni is gyerekjáték. Tarts velünk, összeszedtük a tudnivalókat.

 

Pontosan miről is van szó?

 

A közelmúltban lépett életbe a törvény, ami garantálja, hogy a felsorolt feltételeknek megfelelő fiataloknak az államtól visszajár a sikeres vizsga díja. Ha még nem múltál el 35, magyar állampolgár vagy, és akkreditált, komplex általános vagy szaknyelvi középfok (B2), felsőfok (C1) az elért eredmény, akkor neked is jár a kedvezmény! Túl jól hangzik? Ne aggódj, ez nem blöff, a rendelkezés célja, hogy minél többen jussanak el nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzésééig. A szabályozás a 2018 januárja óta tett vizsgákra vonatkozik.

 

Ha nem vagy lusta, a visszaigénylést a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál (rövid nevén: NYUFIG) kell majd intézned egy nem különösebben összetett nyomtatvány kitöltésével, a vizsgadíj befizetését igazoló számla és bizonyítványod másolatának csatolásával.

 

Papírmunka hivatalos ügyben

Merre indulj?

 

Először is a nyelvvizsgádra. Tegyél egy hatalmas lépést karriered egyengetésében, azzal, hogy alaposan felkészülsz angolból vagy németből, és sikeresen megméretteted magad. Hidd el, aktív, használható nyelvtudás nélkül ma már nem valószínű, hogy meg tudod valósítani vágyaidat – legyen szó egy szuper egyetemről vagy menő állásról, a helyes, skót szomszéd lány randira hívásáról.

 

Ha az Euroexam-nél vizsgázol, két legyet is ütsz egy csapásra: a való életben is használható nyelvtudásról szerzel Európa-szerte elismert bizonyítványt, emellett a nyelvvizsgaközpont csapata segít neked az ingyenes nyelvvizsga megszerzésében.


Mire figyelj?


Persze itt is lehet csúszni, úgyhogy pár apróságot azért nem árt, ha észben tartasz. A vizsgadíj befizetését igazoló számlán szerepeljen a teljes neved befizetőként vagy a közleményben, ne hagyd otthon nyelvvizsga-bizonyítványod másolatát, helyesen töltsd ki a formanyomtatványt. Végül pedig figyelj arra, hogy minderre kereken egy éved van.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó