A HTEC Group a fővárosban is új munkahelyeket hoz létre

A HTEC Group 4 magyar nagyvárosban IT-központot hoz létre.

A HTEC Group amerikai technológiai tanácsadó és fejlesztő vállalat 4,7 milliárd forintos beruházással 4 magyar nagyvárosban: a fővárosban, Szegeden, Debrecenben és Pécsen hoz létre IT központokat, ahol 600 főt terveznek foglalkoztatni.
 
4 városban 600 IT állást hoz létre a cég
 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén elmondta: Az informatikai világ széles spektrumában termékfejlesztést végző, a mesterséges intelligencia területén meghatározó szerepet betöltő HTEC Group úgy döntött, hogy 4 magyar városban, Szegeden, Budapesten, Debrecenben és Pécsen informatikai, fejlesztő- és szolgáltató központot hoz létre. Ezt a beruházást 4,7 milliárd forintból valósítják meg, melyhez a kormány 700 millió forinttal járult hozzá. A 4 városban 600-nál is több főt foglalkoztatnak majd.”
 
A vidéki telephelyekre 120-120 főt vesznek fel, míg a fővárosban 250 új munkahelyet hoznak létre. Az IT-központokba jól képzett, nyelveket beszélő fiatalokat alkalmaznak majd. A HTEC Group beruházásával a fiatal mérnökök számára jól fizető és előmeneteli lehetőségeket kínáló állások jönnek létre.
 
Az amerikai vállalatok alkotják hazánkban a legnagyobb, Európai Unión kívüli beruházói közösséget, ezek 100-105 ezer embernek adnak munkát.
 
BG
Forrás: MTI, Délmagyar
A képek illusztrációk