A Hagyó - rejtély nyomában

Igény lenne rá, mégsem tolják hátrébb Hagyó Miklóst az MSZP budapesti választási listáján. A volt főpolgármester-helyettessel szemben hivatalosan semmilyen eljárás nem indult a BKV-s ügyekben, így indoka sincs a manővernek, hiába írogat erről egy hete a magyar sajtó.

Hiába örülnének sokan az MSZP-ben, ha a politikus nem a negyedik helyen szerepelne, nincs arra esély, hogy a húszból egy területi listát felnyissanak, ráadásul egy név miatt. Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest hátrébb tolják a budapesti listán, és ezt már a múlt héten is cáfolta az MSZP. Most ismét ez történt: Burány Sándor fővárosi elnök azt nyilatkozta, hogy nem érkezett semmilyen hivatalos megkeresés hozzájuk erre vonatkozóan.

 

Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes

 

Hagyó Miklós, volt főpolgármester-helyettes


Formálódik a megállapodás arról, hogy Hagyó Miklóst a harmadikról a hatodik-hetedik helyre tolják a párt fővárosi választási listáján, egyrészt azért, mert a szocialisták nem kívánnak "stigmatizált" neveket az első helyeken, másrészt, pedig azért, mert a főpolgármester-jelölti pozíció várományosaként emlegetett Horváth Csaba budapesti kormánybiztosnak is jobb lenne - elsősorban kampánystratégiai okokból - dobogós helyet biztosítani. Az elképzelésektől maga Hagyó Miklós sem zárkózik el.

 

Hagyó Miklós ügyek a BKV zrt. -nél és tájékán

 

Hagyó Miklós egyéniben indul a XII. kerületben


Burány Sándor a múlt héten nyilatkozott arról, hogy a BKV ügyeiben Hagyó Miklóst nemhogy, mint gyanúsítottat nem hallgatták ki, de még tanúként sem idézték be, tehát ebben a helyzetben nem indokolt felvetni a lista megbolygatását. Jelenleg az országgyűlési választások budapesti régiós listáját Lendvai Ildikó pártelnök vezeti, utána Burány Sándor, Hagyó Miklós, majd Horváth Csaba, Molnár Zsolt kampányfőnök és Steiner Pál fővárosi frakcióvezető következik. Hagyó Miklós egyéniben is indul: a XII. kerületben, akárcsak négy éve, és ezúttal is Pokorni Zoltán fideszes polgármester lesz az ellenfele.

 

- RJ -

 

Szóljon hozzá a fórumon!