H I R D E T É S

Budapest hírek

A Fővárosi Közgyűlés döntései

A Fővárosi Közgyűlés döntései

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén többek között a közvilágítás korszerűsítéséről, jóváhagyták a környezetvédelmi programot, valamint új közúti csomópont jöhet létre a Slachta Margit rakpart és a Szépvölgyi út között.

A budapesti közvilágítás korszerűsítésére több mint egymilliárd forintot fordíthatnak, amely során mintegy hétezer nagynyomású nátrium lámpatestet korszerű, energiahatékony LED-es világítótestre cserélhetnek. A környezeti program, valamint a főváros zöldfelületi rendszerének fejlesztési koncepcióját is elfogadták. A környezeti program 2021 tartalmazza többek között az árvízvédelmi rendszer fejlesztését, a mértékadó árvízszint megemelkedéséből adódó feladatok elvégzését, a fővárosi önkormányzat felelősségi körébe tartozó területek kármentesítését, valamint a budapestiek fűtési gyakorlatának "reformját", a távfűtési rendszer bővítését, kapcsolva hőszigetelési programokhoz.

 

Több mint egymilliárd forintot fordíthatnak a budapesti közvilágítás korszerűsítésére

Több mint egymilliárd forintot fordíthatnak a budapesti közvilágítás korszerűsítésére

 

A javasolt feladatok között szerepel további P+R parkolók létesítése, a környezetbarát közlekedés erőteljes támogatása a kerékpárút-hálózat fejlesztésével és az elektromosjárműtöltő-hálózat kiépítésével, a közösségi közlekedés környezetbarát fejlesztése, valamint az üres közterületi fahelyek betelepítése. Az új csomópont megvalósításának vitájakor elhangzott, hogy a jelenleginél is nagyobb forgalmi dugók alakulhatnak ki, ugyanakkkor megkönnyítheti a környéken élők munkába-, illetve hazajárását. A végül elfogadott javaslat hozzájárul II. kerületi Duna-part gyalogos megközelítéséhez, a kikötési lehetőségek bővítéséhez, valamint a meglévő zöldfelület megtartásához és megújításához. 

 

/T.D.

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó