H I R D E T É S

Budapest hírek

A dugattyús kompresszor ma már a barkácsolás része

A dugattyús kompresszor ma már a barkácsolás része

Egyre többen érzik úgy, hogy nekik szükségük van egy jó kis dugattyús kompresszorra. Ez a hasznos eszköz kiválóan alkalmazható számos munkálat során, ezért egyre többen szeretnének szert tenni egy ilyen gépre. Nem kell többé kölcsönkérni, bérelni vagy nélkülözni.

A dugattyús kompresszor ára sokkal alacsonyabb, mint a korábbi évtizedekben, így nem úri kiváltság többé. Az elmúlt években rengeteget változott a dugattyús kompresszorok ára. Noha ma is megvásárolhatók azok az ipari teljesítményre szabott felszerelések, amelyek árai a csillagos eget verdesik, az otthoni felhasználásra szánt készülékek egyre olcsóbbak.

 

Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a neves gyártók némileg árversenyre kényszerültek a távolkeleti termékekkel szemben, ugyanakkor a modernebb gyártási folyamatok is segítették a díjszabások csökkenését. Ennek eredményeként ma már megengedhetjük magunknak, hogy saját dugattyús kompresszorunk legyen.

 

A btkkft.hu szakmunkatársa a dugattyús kompresszor méretbeli és kapacitásbeli jellemzőit hangsúlyozza ki. Az ipari folyamatokban sokkal nagyobb kapacitással és légtartállyal rendelkező eszközöket használunk, az otthoni barkácsolás során viszont aprócska légtartállyal is beérhetjük. Ha sűrített levegő előállítására van szükség, ezek a kis kapacitással és kis tartállyal rendelkező készülékek is elégséges megoldást jelentenek.

 

Ha megfelelően szeretnénk választani a dugattyús kompresszorok között, akkor tisztában kell lennünk a legfőbb tulajdonságaikkal. Nem szabad elfelejteni, hogy a dugattyús kompresszor csupán az egyik legismertebb típus, hiszen a csavarkompresszor néven ismert készülékek is roppant keresettek és népszerűek. Első körben tehát azt kell eldöntenünk, hogy melyik típus felel meg jobban az igényeinknek. Noha relatív kevés jellemzőben térnek el egymástól, bizonyos felhasználási területek esetén nagyon fontos a jó döntés.

 

A dugattyús kompresszor legnagyobb előnyét az adja, hogy akár villamos hálózat nélkül is üzemeltethető. Ha ilyen jellegű felhasználásra van szükségünk, akkor egyértelműen ezt a típust kell választanunk. Nagy előnye még a vegytisztaságú levegő előállításának lehetősége, amit a teflon bevonattal rendelkező dugattyúk segítségével érhetünk el.

 

A teflon megfelelő megoldást biztosít abban az esetben, ha ki kell zárnunk a mikroszkopikus olajszennyeződések levegőbe kerülésének veszélyét. Tudni kell azonban, hogy az olajat mellőző dugattyús kompresszorok terhelhetősége korlátozott lehet, ezért mindenképpen tájékozódjunk e tekintetben is a kiszemelt termék kapcsán. Habár jó tisztában lenni a teflon bevonattal készült dugattyús kompresszorok ilyen jellegű korlátaival, el kell mondani, hogy otthoni körülmények között csak a legritkábban okoz feltörést a terhelés kérdése.

 

A kereskedelmi forgalomban kapható dugattyús kompresszorok általában otthoni barkácsfeladatokhoz készülnek. Ez nem jelenti azt, hogy ne kellene körültekintően választanunk a különböző gyártók termékei közül. Habár nyugodt szívvel köthetünk kompromisszumot a minőség, az ár és a kapacitás tekintetében, a jellemzően távolkeleti no-name termékeket el kell kerülnünk.

 

Sajnos ezek a készülékek nem felelnek meg azoknak az alapvető minőségi elvárásoknak, amelyeket támasztunk feléjük. Szinte törvényszerűen meghibásodnak, ez esetben viszont nem számíthatunk sem szakszervizre, sem gyártói garanciára. A megbízható gyártók olcsóbb termékei remek megoldást kínálnak. Habár némileg magasabb áron vásárolhatók, mint a márkajelzéssel nem rendelkező társaik, ár-érték arányban sokkal jobb döntésnek bizonyulnak.

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó