H I R D E T É S

Budapest hírek

A dél-budai villamosmegállók korszerűsítése során 55 peront építettek át

A dél-budai villamosmegállók korszerűsítése során 55 peront építettek át

A tavaly nyáron indult munkálatok során megújultak és akadálymentesek lettek a villamosmegállók az Alkotás utcában, a Bartók Béla úton, a Fehérvári úton és a Villányi úton.

Az új megállóhelyek egységesen 26 centiméter magasak és legalább 36 méter hosszúak, tehát igazodnak a CAF Urbos jűrművek padlómagasságához és hosszúságához. A jövőben kerekesszékkel és babakocsival is akadálytalanul megközelíthetőek a villamosok, a gyalogos átkelőhelyeknél rámpák segítik a feljutást, míg a látássérülteket vakvezető sáv segíti.

 

A peronkorszerűsítésnek köszönhetően kényelmesebben és biztonságosabban utazhatnak a közösségi közlekedést igénybe vevők

A peronkorszerűsítésnek köszönhetően kényelmesebben és biztonságosabban utazhatnak a közösségi közlekedést igénybe vevők

 

A megállók átépítésvel egyidőben megnövelték a zöldfelületet, új peronberendezést helyeztek ki, valamint mindegyik egységes térkőborítást kapott. A villamos szakaszok egy részén elvégezték a szükséges vágány- valamint felsővezeték-karbantartási munkálatokat, több helyszínen áttelepítették a gyalogos-átkelőhelyeket, továbbáa peronba védőcsöveket építettek, amelyek a jegy- és bérletkiadó automaták, valamint egyéb berendezések elektromos ellátását biztosítják. A peronkorszerűsítés és a kapcsolódó munkálatok közel egésze uniós támogatás felhasználásával valósultak meg, 2,165 milliárd forintos értékben.

 

/T.D.

 

 

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Partnereink

Partner logó