H I R D E T É S

Budapest hírek

A csavarkompresszor egyre több műhelyben megtalálható

A csavarkompresszor egyre több műhelyben megtalálható

A csavarkompresszor egyre népszerűbb termék a barkácsolók körében, egyre kevesebbeknek kell bemutatni, azonban mégis érdemes beszélni róla. Egyre többen fedezik fel a felhasználási lehetőségeit, így mindenképpen érdemes beszélni arról, milyen felhasználási lehetőségeket biztosít számunkra, illetve milyen készüléket érdemes választani, ha a vásárlás mellett döntöttünk. A korábbi években a csavarkompresszorok árai relatív magasak voltak, ezért a barkácsolók és a hobbicélú felhasználók körében nem terjedt el.

Mára viszont nagymértékben megváltozott a helyzet. Egyre megfizethetőbbé váltak, illetve megjelentek a piacon azon a készülékek, amelyek kifejezetten alacsony árkategóriát, de megfelelő minőséget képesek képviselni. A gyártók üzletpolitikája sokat változott az utóbbi években; míg a korábbi évtizedekben elsősorban a kimagasló minőségű kompresszorok előállítása volt a cél, ma már inkább a jó ár-érték arány biztosítása a legfőbb elvárás.

 

Ez a tendencia vélhetően annak köszönhető, hogy az európai piacokra egyre több távolkeleti no-name készülék áramlott be, amelyek minőségükkel ugyan képtelenek voltak versenyképessé válni, az alacsony áraikkal azonban sokak számára vonzóvá váltak. Erre reagáltak a neves gyártók, ma már a legtöbben prioritásként kezelik a kisebb kapacitással rendelkező, kifejezetten olcsó, de megbízható minőséget képviselő kompresszorok gyártását is.

 

A csavarkompresszor jó választást jelent szinte minden esetben, amikor sűrített levegő előállítására van szükség, viszont nem elvárás a vegytisztaság és a hálózati táplálás nélküli üzemeltetés. Vagyis a csavarkompresszorok tökéletes választást jelenthetnek szinte minden barkácsoló számára. Érdemes szem előtt tartani, hogy az otthoni felhasználás során kifejezetten kicsi a készülékek igénybevétele, de a légtartály nagyságára is érdemes figyelmet fordítani. Habár a csavarkompresszor terhelhetősége kifejezetten magas, a folyamatos üzemód sem jelent neki problémát, a túl kicsi légtartállyal szerelt készülékek használata azonban nem célszerű.

 

Felvetődik a kérdés, milyen szempontok alapján érdemes csavarkompresszort választani. A kérdés eldöntése nem igényel túl nagy utánajárást, hiszen a kompresszorok kifejezetten egyszerű szerkezeti felépítéssel rendelkeznek, így a méretbeli különbségeken kívül túl sok szempontot nem kell megvizsgálnunk. A btkkft.hu munkatársa magyarázza el a legfőbb különbséget a két ismert és elterjedt típus között; a csavarkompresszor esetében a sűrített levegő előállítását két darab egymással szemközt elhelyezett ellentétes forgásirányú csavar végzi, amelyek minimális súrlódási felületeknek köszönhetően tartós és terhelhető megoldást jelentenek.

 

Az úgynevezett dugattyús kompresszorok ezzel szemben dugattyús megoldást használnak, vagyis a sűrített levegő előállításáért egy dugattyúból és hengerből álló szerkezet felelős. Ez a megoldás is egyszerű szerkezeti felépítést jelent, emiatt ennél a típusnál is alacsony amortizációról beszélhetünk.

 

Habár az otthoni felhasználás során szinte elképzelhetetlen, hogy jelentős terhelésnek tegyük ki a kompresszorunkat, mégis érdemes figyelni a minőségi szempontokra a vásárlás során. Mindenképpen kerülni kell a rossz minőségű no-name készülékeket, helyettük érdemes a megbízható gyártóbb olcsóbb készülékeit választani. Szerencsére a szakeladók jellemzően készségesen segítik a vásárlókat, így éljünk az általuk felkínált lehetőséggel!

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó