H I R D E T É S

Budapest hírek

A családi otthonteremtési kedvezmények júliustól igényelhetőek

A családi otthonteremtési kedvezmények júliustól igényelhetőek

2010 óta Magyarország család barát kormányt épít, hogy könnyebb legyen Magyarországon gyermeket vállalni és könnyebb legyen felnevelni. A családoknak járó támogatások már a kétszeresére növekedtek.

A kormány létrehozott egy 7 pontos családvédelmi akciótervet, ami 2019 júliusától nyílik meg.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Novák Katalin nyilatkozata szerint a Fiatal házasok gyermekvállalás támogatása, 10 millió forint kamatmentes, szabad felhasználású hitelt nyújt, azoknak a fiataloknak, ahol a házaspár női tagja 18 és 40 év közötti. A törlesztőrészlet havi 50.000 forint lesz.

 Fiatal házasok gyermekvállalás támogatása

Miután megszületik az első gyermek, 3 évig nem kell fizetni a törlesztőrészletet, majd a második gyereknél további 3 évig nem kell fizetni és elengednek 30% tőketartozást, a harmadik gyermek után a további tartozást teljesen elengedik, így átfordul az egész egy vissza nem térítendő támogatásba.

Ezt a támogatást azok is igényelhetik akik már házasok és gyermekük is van,de csak a következő gyermek születésétől lesz érvényes.

 

Az otthonteremtési program bővítése is megtörtént. A csok mellé járó kamattámogatott kölcsön a használt lakások vásárlásához is igényelhető, kétgyermekes családok 10 millió, három gyermekes családok vagy nagycsaládosok 15 millió forintot vehetnek fel.

 

Jelzáloghitelek a következőképpen csökkenhetnek:

Egy fennálló jelzáloghitelnél már a második gyermeknél 1 millió forintot, a harmadik gyermeknél 4 millió forintot, és minden további gyermekeknél újabb 1-1 millió forintot jóváírnak. Ez a csok hitelesekre is érvényes.

 

A négy vagy több gyermekes anyák SZJA kedvezményét is bevezetik. Ez azt jelenti, hogy nem kell személyi jövedelem adót fizessenek, és ezen felül még a családi adókedvezmény igénybevételét is tudják élvezni.

 Nagycsaládosok

 

Novák Katalin a nagyszülői gyedről elmondta, hogy ilyet még egyik kormány sem javasolt, de remélik ez meg fog változni a jövőben. Fontos, hogy a nagyszülők aktívabban tudjanak szerepet vállalni a gyermekek nevelésében. Viszont csak a korábban dolgozó (tehát nem nyugdíjas) nagyszülők tudják igénybe venni.

 

Felmérések szerint nagyobb lett az igény a bölcsődékre, mert többen dolgoznak már kisgyermek mellett. Ezért 20 ezerrel több férőhely kell mint, ami most van, hogy aki szeretné be tudja adni a gyermekét. Tehát 2022-re várhatóan 70 ezerre bővítik a férőhelyeket.

 

A nagycsaládosok autóvásárlási programja is elindul. Azok a családok, akik legalább 3 gyermeket nevelnek legalább egy 7 személyes kocsira lenne szükségük, így 2,5 millió forint vissza nem fizetendő támogatást igényelhetnek.

 

 

Az államtitkár elmondta, hogy a költségvetés biztosított, így ezekkel a rendelkezésekkel lehetőségeket tudnak kínálni azoknak, akik szeretnék megvalósítani a gyermekvállalási terveiket, és akik már gyermeket nevelnek további támogatásban tudjanak részesülni.

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Partnereink

Partner logó