H I R D E T É S

Budapest hírek

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója támogatja fürdőkultúránk hungarikummá válását

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója támogatja fürdőkultúránk hungarikummá válását

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója a Magyar Fürdőszövetség 2015. november 25-26-i harkányi közgyűlése után állt kameránk elé. A budapesti fürdővezető több szempontból is fontosnak tartaná gyógyfürdőkultúránk hungarikummá minősítését.

A magyar fürdőkultúra hungarikummá nyilvánítása, mint stratégiai cél, Czeglédi Gyula hajdúszoboszlói fürdővezető 2014-es fürdőszövetségi elnökké választásakor merült fel. A folyamat ott tart, hogy a Magyar Fürdőszövetség és a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége együttműködési szerződést írt alá 2015. október 7-én a fürdőkultúránk elismertetése és fejlődése szempontjából fontos cél elérésének érdekében. A partnerségi szerződés aláírásának házigazdája éppen Szőke László volt, hiszen a találkozóra anno a Rudas fürdőben került sor. A BGYH Zrt. vezérigazgatója a fürdőszövetség közgyűlése után - melyet jelenlétével tisztelt meg  Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára is - újból kameránk elé állt, és megfogalmazott néhány szempontot, melyek miatt jó ötletnek tartja ezt a törekvést.

 
Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgató MCOnetnek adott interjúja


Szőke László kitért az Európai Unió egységesítő törekvéseire, mely fenyegetheti az extra magas hőmérsékletével kuriózumnak számító magyar termálvizeket. Fürdőkultúránkat megkülönböztette a török és a nyugat-európai szokásrendszertől: a hamamtól, illetve a strand-, és a kádfürdőzéstől. Európában nem jellemző a közfürdők olyan rendszere, mint hazánkban, ahol 36-38 fokos vizekben fürdőzhetünk. A hungarikummá válás Szőke László szerint - azon túl, hogy ennek a speciális helyzetnek az elismertetése lenne -, az akác méz esetéhez hasonlóan védelmet is jelentene az EU esetleges egységesítő törekvései ellen, valamint természetesen nagyon jó marketing eszköz is lenne fürdőink számára.


MCOnet

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó