A Bocuse d'Or budapesti kontinensdöntője magyar résztvevőjének személye csak februárban derül ki

Budapesten rendezik a Bocuse d'Or csúcsgasztronómiai nemzetközi séfverseny európai kvalifikációját, melyre 2016. május 10-11-án kerül sor. A húsz résztvevőből már tizenöt világhíres séf neve ismert, Európa öt országában pedig még nemzeti döntőn választják ki az indulót a világ legrangosabb szakácsversenyre.

Belgiumot Peter Aesaert, Bulgáriát Antonio Ivanov, Dániát Morten Falk, az Egyesült Királyságot Anthony Wright, Észtországot, Dmitri Rooz, Finnországot Eero Vottonen, Franciaországot Laurent Lemal, Hollandiát Jan Smink, Horvátországot Tomislav Karamarko, Izlandot Viktor Andrésson, Norvégiát Christopher William Davidsen, Oroszországot Artur Ovcsinnyikov, Spanyolországot Juan Manuel Salgado, Svédországot Alexander Sjögren, Törökországot pedig Mutlu Sevket Yilmaz képviseli, míg Ausztriában, Magyarországon, Németországban, Olaszországban és Svájcban február végéig rendezik meg a nemzeti döntőket.



A február 18-i magyarországi döntőbe a selejtezőből Pohner Ádám (Olimpia Étterem, Budapest), Szabó László (Sodexo), Volenter István (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár), Sándor Rodrigo (Costes Downtown, Budapest) és Győrffy Árpád (Kollázs - Four Seasons, Budapest) jutott be, és elindul Széll Tamás, a budapesti Onyx Étterem séfje, a Bocuse d'Or 2013-as világdöntőjének 10. helyezettje is. A világ legjobb séfje címéért 2017-ben Lyonban szállhatnának versenybe a gasztronómiát művészi szinten űző séfek. A Bocuse d'Or Europe a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb, tizenegy versenyző kerül ki a világdöntőre - közölték az MTI-vel december 15-én a szervezők.


MTI / MCOnet