A BKV is beveti a robotokat

A jövőben robotok is részt vesznek a BKV járművek takarításában.

Egy közbeszerzési pályázatnak köszönhetően a BKV járművein a közeljövőben már robotok is fognak takarítani. A BKV pályázatát a B+N Referencia Zrt. nyerte meg, így elkezdhetik kifejleszteni a robotokat és a takarító megoldásokat. 

A nyertes vállalat a BKV járművei mellett a társaság utasforgalmi területeit is takarítani fogja a kifejlesztett robotokkal, sőt egy egészen új technológiát is bevetnek majd. Az utasterek felületein előforduló kórokozókat egy speciális rendszerrel fogja felismerni a rendszer, ezáltal a takarítás is hatékonyabb lesz.

bkv_torzs_bpn

A járműveket és az utastereket is robotok tisztítják


A cég legalább 4 évig végzi a takarítási szolgáltatást a BKV-nál. Jelenleg körülbelül 1100 troli és autóbusz, 282 metró és 613 villamos jármű esetében alkalmazzák majd a speciális tisztítási szolgáltatást, mindezek mellett pedig az utasforgalmi területeken is megjelenhetnek a robotok.

A B+N takarító robotjai a ROBIN névre hallgatnak és autonóm módon működnek. Az ipari takarító robotokat elsődlegesen nagy felületek és területek takarítás esetén vetik be. Jelenleg 46 helyszínen használják ROBIN-t, többek között a budapesti reptéren, nagy irodaházakban és kórházakban. 

Forrás: Inforádió
CS.SZ.