A BKK továbbfejleszti jegy-és bérletkiadó automatáit

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új szerződést kötött a Senso Media Zrt.-vel jegy-és bérletautomatáik üzemeltetésére, melynek eredményeképp színvonalasabb lesz az ügyfelek kiszolgálása.

A BKK 2021.december 1-én kötött a jegy- és bérletautomaták üzemeltetésre vonatkozóan szerződést a közbeszerzési eljárást nyertesével, a Senso Media Zrt.-vel. Az átadás-átvételi folyamat december 6-án kezdődik el az eddigi üzemeltető T-System Magyarország Zrt és a Senso Media Zrt között.
 
Az automatáknál 70 százalékban bankkártyával fizetnek az utasok
 
A megállapodás értélmében 2021. december 22-től 3 évig a Senso Media Zrt végzi a fővárosi jegy-és bérletautomaták üzemeltetését, amivel még színvonalasabbá válik a kiszolgálás. A vállalat szigorúbb szerződéses határidők, kötbérek kikötése mellett, kedvezőbb áron vállalta el a feladatokat. Eddig egy automata üzemeltetése 165 ezer forintba került, ami így lecsökkent 130 ezer forintra.
 
A fővárosban jelenleg üzemelő 364 automatából 318 lesz elérhető a fővárosban, melynek oka a mobiljegyvásárlás térnyerése. Hamarosan megújul a BKK Futár alkalmazás, ahova beépítik a jegy-és bérletvásárlási funkciót, amely által tovább erősödhet az online jegyvásárlás.
 
A T-System Magyarország Zrt tovább folytatja a jegy-és bérletautomaták szoftveres és hardveres fejlesztését. Nemsokára bevezetik az e-számlák kiállítását, valamint lehetővé válik az okostelefonokkal történő QR-kód beolvasás és a 4G routerek is kicserélésre kerülnek.
 
A jegy-és bérletautomaták a legforgalmasabb utasforgalmi helyeken továbbra is elérhetőek lesznek. Az utasoknak továbbra is lehetőségük van a BKK ügyfélközpontjaiban, pénztáraiban és a viszonteladóinál papíralapon jegyeket és bérleteket vásárolni.
 
BG
MTI, BKK
A képek illusztrációk