H I R D E T É S

Budapest hírek

4,5 milliárdból újítják fel a békásmegyeri piacot

4,5 milliárdból újítják fel a békásmegyeri piacot

A kormány tavaly egymilliárd forintot biztosított a III. kerületi Heltai Jenő tér gazdasági és kereskedelmi célú megújításához, most ezt egészíti ki újabb, 3,5 milliárdos támogatással.

A beruházás célja, hogy "Békásmegyer szívében modern, kulturált piac és közösségi tér alakuljon ki", ahol mindenki jól érzi magát, és amely minden szempontból megfelel a kor követelményeinek. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány azért tud hozzájárulni az önkormányzati fejlesztésekhez, mert jó az ország gazdasági teljesítménye, amit a külföldi befektetők száma is igazol.

 

békásmegyeri lakótelep

Az önkormányzat idén több mint kétezer lakás felújítását támogatta, valamint új idősotthon, sétányok, fitneszparkok és játszóterek is épültek az elmúlt években

 

A fejlesztés a tervek szerint 2019-re fejeződik be, a tízezer négyzetmét egyik felén kereskedelmi terület, a másik felén közösségi tér lesz. Bús Balázs, a kerület polgármestere hangsúlyozta, hogy olyan teret szeretnének létrehozni, amely a kiskereskedelmi, piaci funkciók ellátása mellett találkozásokra is lehetőséget ad. A kerület a negyven éve épült lakótelep folyamatos fejlesztését hajtja végre, hogy javítsa a városrészben élők körülményeit.

 

/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó