H I R D E T É S

Budapest hírek

15 pontból álló megállapodást írt alá Orbán és Tarlós

15 pontból álló megállapodást írt alá Orbán és Tarlós

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester aláírta a főváros és a kormány együttműködéséről szóló együttműködési megállapodást.

Tarlós István a főváros napján, Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a kormányfő jelenlétében jelentette be, hogy a rendezvény előtt aláírták a "tekintélyes horderejű és széleskörű" megállapodást, amelynek eredményeképpen "a főváros forrásbiztosítási lehetőségei előremozdulnak". A magyar főváros kivételes tempójú fejlődése a térségben civilizációs mintát teremtett. Pest és Buda egyesítése a magyar nemzet életképességének bizonyítéka - mondta.

 

15 pontból álló megállapodást írt alá Orbán és Tarlós

2030-ra Budapest lehet az egyik legélhetőbb nagyváros Európában

 

A megállapodás aláírását követő ünnepségen Orbán Viktor beszédében elmondta: a következő évtizedben a város történetének legsikeresebb korszakát élheti meg. 2030-ra Budapest lehet az egyik legélhetőbb nagyváros Európában, a kontinens magas életminőségű és legbiztonságosabb fővárosa - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: ehhez a városvezetés és a kormány részéről is jól szervezett, kemény, közösen végzett munkára lesz szükség, ezért hozták létre Tarlós István főpolgármesterrel egyetértésben a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát. "Óriási feladat az, amire vállalkozunk, ezermilliárdos nagyságrendben és évtizedes távlatban gondolkodunk" - mondta Orbán Viktor.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó