H I R D E T É S

Autó hírek

Az új Fiat Tipo Autobest 2016 díjának titka

Az új Fiat Tipo Autobest 2016 díjának titka

Régi idők nagy kedvence volt a Fiat Tipo, mellyel sokan megbízható barátságot is kötöttek. Az autó fénye azonban lassacskán megkopott az új trendek és a gyártó nehézségei miatt, azonban újjáéledni látszik a Fiat őrület.

A Fiat Tipo márkajelzés nagy múltra tekint vissza. Az eredeti Tipo-kat 1988-ban kezdték el gyártani és 6 éves pályafutása alatt 2 millió darab gurult ki a gyártósorról. A Tipo sikerét elsősorban annak köszönhette, hogy a tervezéskor az átlagos felhasználási igényeket vették figyelembe. A kisautó nagy csomagtérrel, dönthető üléseivel és megbízható motorjával már régen is közkedvelt és a kor követelményeihez képest szép kinézetet kapott. A Tipo 1989-ben meg is kapta Az Év Autója díjat. 1995-ben a kisautó gyártását leállították.

 

Nem is volt várható hogy a Fiat gyár komoly újdonsággal rukkol elő, egészen a közelmúltig, amikor is újra előkerül a Tipo, immár modern köntösben. A kocsit körüljárva felfedezhetjük a régi Fiat-ok egy két jellegzetességét is, viszont egyértelműen különálló járművel találkozhatunk személyében. Megmaradtak a különösen előnyös tulajdonságai, melyek kifejezetten a családi autók kategóriájába sorolja. A csomagtér hatalmas, a több mint 500 literes tér gyakorlatilag bármit el tud nyelni, amit a hétköznapi használat során szállítani szeretnénk.


A Tipo négyféle motorral kapható:


• 1.4-es benzines 95 LE
• 1.6-os benzines 110 LE
• 1.3 MultiJet dízelmotor 95 LE teljesítménnyel
• 1.6 MultiJet dízelmotor 120 LE teljesítménnyel


A fiatszabo.hu tapasztalatai azt mutatják, hogy a jók a vásárlói visszajelzések a Tipóval kapcsolatosan. Megbízható, biztonságos és az üzemanyag-fogyasztása is rendkívül kedvező! Akár 3,7 l/100 km is lehet. Különösen jól teljesít az autó a magyar útviszonyok között, ha nem szeretjük a rázkódást. Az új Fiat Tipo egy igazán jó választás.


Autobest 2016


A nemzetközi Autobest díj 26 ország (köztük Magyarország), ugyanennyi szakértőjének pontozása alapján kerül kiosztásra. A 2016-os díjat a Fiat Tipo nyerte szoros versenyben a szintén népszerű Opel Astra-val.


A döntést nagyban befolyásolhatta a Tipo ár/érték aránya, amivel a Fiat nagyot alkotott. Felfedezhetőek a kocsiban a régi modellek néhány jellemzője, ami arra enged következtetni, hogy sokat spórolt a gyár a tervezési költségeken, aminek köszönhetően már 3.490.000 forint-ért is jó felszerelt családi autót vásárolhatunk, és rengeteg extrával bővíthetjük a funkcionalitást.


Összességében tehát a Fiat Tipo nagy lehetőségek előtt áll, amit nemzetközileg is elismernek.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó