H I R D E T É S

Autó hírek

A Ford vajon használtan is jóvétel?

A Ford vajon használtan is jóvétel?

Az autóiparban sok legenda kering arról, mely márkákat szabad megvásárolni és melyeket jobb elkerülni használtan. Lássuk a Ford milyen tapasztalatokat hagyott az emberekben.

Ford a német megbízhatóság

Ugyan hazánkban is forgalmazott Ford európai modelljeit főként Németországban gyártják, mégis maga a márka amerikai. Henry Ford 1908-ban bemutatott T-modellje alapjaiban rengette meg az autóipart. Az első olyan autó volt, melyet sorozatgyártásban készítettek. Alapos és mindenre odafigyelő tervezés előzte meg a gyártás beindítását, melyben két magyar úriember, nevezetesen Galamb József és Farkas Jenő is részt vett. Ennek a az előremutató tervezésnek és gyártósoron a dolgozók által egyetlen, de azt tökéletesen elsajátított munkafolyamatnak köszönhetően kora legmegbízhatóbb járműévé vált. 18 éven keresztül, több üzemben összesen 15 millió példány készült belőle, mellyel egészen a 2000-es évekig őrizte a legtöbb példányban gyártott modell címét.


Érdekesség, hogy a Transit haszongépjármű a másik ikonikus modell, mely a német precizitás fogalmát kölcsönözte a Fordnak. Ezt a modellt sem gyártották soha itt, 1965-ős induláskor az Egyesült Királyságban, majd a költségek csökkentése végett csak Török országban készült.

 

Fiesta a vidám kisautó

Ford a városi kisautójának a Fiesta nevet kölcsönözte, ennek ellenére a bohém mediterrán jelleget csak pár extravagáns színnel tudták társítani a mérnökök. 80-as évektől a mai napig egy megbízható, mindenre alkalmas kisautóként gondolnak rá a kereskedők és a vásárlók is. Konstans kialakításának köszönhetően 20-tól 65-ig minden korosztály megtalálható a rajongótáborában. Megfelelően árazott példány nem szokott sokáig maradni az autókereskedések udvarán.

 

Focus a családok kedvence

A Ford nagy lépésre szánta el magát 1999-ben. Egy remek, de az eladási listákon örök harmadikként szereplő Escort-ot radikálisan új koncepció szerint tervezett Focusra cserélte. A megszokott praktikumot ötvözték egy extravagáns kinézettel és a kor legjobb futó művével. Eredménye Az Év Autója cím lett és ugrásszerűen megnövekedett eladások. A palettát azóta minden igénynek megfelelően kialakították azelegáns 4 ajtóstól a praktikus 5 ajtóson vagy kombin át egészen a sport modellekig. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden családapát boldoggá tenne, ha egy Ford Focus állna a garázsában.

 

Mondeo a vezetők autója

Mai napig az egyik legnagyobb darabszámban vezetők számára juttatásként a Ford Mondeot biztosítják a cégek. Elegáns, kényelmes és megfelelő presztízst biztosít a használójának. Minőségét jól példázza a kombi modellek nem ritkán 7-800 ezres futásteljesítménye.

 

Transit modellek a vállalkozások mozgatói

1965-ös bemutatása óta folyamatos siker story a Ford Transit család. Kezdetben még csak egyetlen modellből állt, ma már méret és kivitel szerint több 1000 kombinációja létezik a személy és áruszállításra alkalmas modelleknek. Praktikus kivitelének, megbízhatóságának és ár érték arányának köszönhetően idehaza is piacvezető már évtizedek óta.

 

Ford és a technika vívmányai

A márka mindig is figyelt arra, hogy megfizethető áron a legmodernebb technológiákat építsék a járművekbe. Ennek köszönhetően nyerték meg az EcoBoost motorcsaláddal három egymást követő alkalommal is Az Év Motorja megtisztelő címet. Focus volt az első modell, melynek utasterét antiallergén anyagok felhasználásával készítették. A Ford volt az első márka, mely bevezette a digitális szervízkönyv fogalmát, kizárva ezzel a járművek előéletének manipulálási lehetőségét.

 

Ford a használtautó piacon

A jó állapotú Ford modellek gyorsan gazdát cserélnek, nem fognak sokáig állni a kereskedések telephelyén. Mivel gyors profitot jelenthetnek a kereskedőknek is, javasolt számukra olyan online autó aukciós honlapokat szemügyre venni, mint a carsontheweb.com, ahol 100-nál is több Ford modellre licitálhatnak. A kínálat egész Európát felöleli, csak minőségileg bevizsgált és garantált eredetű járműveket tartalmaz.


Nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy Ford mindig jó vételnek számít.

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Partnereink

Partner logó